Bolaier Industry Co., Limited

Dom > Izložba > Sadržaj

Korišćenje i održavanje električnih bicikala

Jan 08, 2018

1. Visina sedla i upravljača treba prilagoditi pre upotrebe električnog bicikla kako biste osigurali udobnost vožnje i smanjili zamor. Visina sedla i ručke bi trebalo da varira od osobe do osobe, uglavnom visina sedla na jahaču može biti jednofazno pouzdano tlo za odgovarajuće (vozilo treba da bude u osnovi uspravno), visina ručice na ravnoj površini ramena, ramena i ruke opušteno po potrebi. Međutim, podešavanje sedla i ručke treba prvo da obezbedi da cev i dubina umetanja podizača moraju biti veća od sigurnosne oznake linije.

2. Električni bicikl treba da proveri i podesi kočnicu pre i posle upotrebe. Prednja kočnica se kontroliše desnom kočnicom, a zadnja kočnica kontroliše leva kočnica. Prilagođavanje prednje i zadnje kočnice na levu i desnu ručicu za kočnicu kako bi se postigla polovina poteza može biti pouzdano kočenje po potrebi;

3. Električni bicikl bi trebao provjeriti čvrstoću lanca prije njegove funkcije. Lančak je suviše jak da se vozi, previše je lako vibrirati, trljajući druge delove. Dip lanca je pogodniji za 1-2mm, može se pravilno podesiti bez vožnje pedalom. Prilikom podešavanja lanca, prvo olabavite maticu zadnjeg točka, kroz ravnomerni okretanje u levi i desni vijak vijaka, podesite zategnutost lanca, zategnite maticu zadnjeg točka može se zategnuti.

4. Električni bicikli trebaju proveriti podmazivanje lanca pre upotrebe. Osetite i posmatrajte rotaciju vratnog lanca fleksibilna, lančana korozija je ozbiljna. Ako rđa ili rotacija nije fleksibilan, treba dodati odgovarajuću količinu ulja za podmazivanje, ozbiljno treba da promeni lanac.

5. Električni bicikl prije vožnje treba proveriti pritisak u gumama, fleksibilnost upravljanja upravljačem, fleksibilnost rotacije, krug, kapacitet baterije, uslove rada motora i osvjetljenje, zvučnici, pričvršćivači i slično da li treba ispuniti zahtjeve korištenja.